Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kings Of Leon

"Mechanical bull"

(RCA/Sony)

Bästa låt: "Supersoaker"

Kommer ni ihåg när Kings of Leon skulle rädda Nya Ullevi? Eller ja, hela arenarocken egentligen. Den busiga familjen från Nashville brakade igenom med en bredbenthet så bred att globala konsertarrangörer fick ont om plats i brallorna och började mumla om att Springsteen och U 2 fått värdiga efterträdare. Det finns några sådana låtar på gruppens nya album. Värst är den hiskeligt storvulna snyftaren "Beautiful war", men på det stora hela har grabbarna Followill gjort en riktigt skaplig platta.

När vidriga "Sex on fire" gjorde Kings of Leon till världens (snart, snart!) största rockband glömde alla bort att deras första platta var en trevligt skramlig garagerock-historia. Men Kings of Leon har inte glömt. "Mechnical bull" är en på alla sätt påkostad skiva. Det The Edge-inspirerade gitarr-reverbet ekar stort och dyrt, men bandet vänder sig ifrån de mest omedelbara mainstream-hookarna och gräver i stället djupare i sina influenser från country och indie. "All my life I was born to lead / worry not just leave be", sjunger Caleb Followill i albumets avslutande låt "On the chin". Där konstaterar han också att han kommer att sluta sina dagar med att kedjeröka i en källare. Bra val Caleb – vi ses källaren nästa gång!

Carl Cato/TT