Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kingens nya album toppar lista i USA

/
  • Det var inte bara på den amerikanska marknaden som Kingen på allvar slog igenom under 2008. Även i Sverige har han under det senaste året nått stora framgångar.  I somras deltog han i SVT:s ”Allsång på Skansen”. Foto:Scanpix

Härjedalssonen Kingens framgångar fortsätter. Det amerikanska livsstilsmagasinet Bullz-Eye, med fem miljoner unika läsare, har listat albumet ”Ride with me” som årets bästa skivsläpp i USA.

Annons

– Det känns helt osannolikt att det går så bra i USA, det kalkylerade vi absolut inte med när vi gjorde plattan, säger Torgny ”Kingen” Karlsson.

I och med att Kingen kammade hem förstaplatsen på Bullz-Eyejournalistens albumlista slog han ut artister och grupper som Elvis Costello, Midnight Juggernaughts Beck och Randy Newman.

– Det händer så mycket med skivan som vi inte har kontroll över. När PR-kampanjen avlutades för ett par månader sedan trodde vi att recensionerna och skriverierna i de amerikanska medierna skulle klinga av, men i stället toppar vi en albumlista. Otroligt, säger Kingen.

Men det är inte bara på den amerikanska marknaden som Kingen på allvar slagit igenom under 2008. Även i Sverige har han under det senaste året nått stora framgångar. I somras deltog han i de populära SVT-programmen ”Allsång på Skansen” och ”Go'kväll”. Under våren kommer dessutom Kingens medverkan i ”Så ska det låta” att sändas i tv.

– Det har varit ett helt otroligt händelserikt år. Det är konstigt att det lossnar nu – efter alla dess år, säger han och skrattar.

Just nu är Kingen hemma i Hackås för att umgås med familjen och landa efter det fantastiska år som 2008 blev, samt för att ladda inför vad som komma skall.

I februari ska han under åtta föreställningar spela Richie Valens i Musikalen ”Buddy Holly story” på Göta Lejon i Stockholm. Dessutom har Torgny Karlsson ett par idéer som han vill ta tag i under våren.

– Det står inte stilla nu precis. Vi har planer på en ny platta, men den här gången vill vi arbeta med ett skivbolag som har större ekonomiska resurser. Dessutom har jag fått erbjudande om att skriva en bok.

– Nu gäller det bara att få tid till allting, säger Torgny ”Kingen” Karlsson.

Mer läsning

Annons