Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kingen turnerar med rockshow

Föreställningen "När rocken kom till Sveg" av och med Torgny "Kingen" Karlsson drar ut på späckad turné nästa år.

– Att få den här möjligheten som frilansande artist, det är helt makalöst, säger Kingen.

Under en längre tid har Torgny "Kingen" Karlsson haft planer på att sätt upp en show som bygger på boken och filmen "När rocken kom till Sveg". Via en bekant fick han kontakt med Riksteatern och tidigare i höstas åkte "Kingen" till Södra Teatern i Stockholm för en provspelning. Hundratals beställare från hela Sverige fanns på plats.

– Vi hade hoppats på max 25 shower under nästa år men efter spelningen blev det kaos på Riksteaterns bokningskontor. Nu har vi omkring 60 shower bokade i vår, från februari till maj och totalt blir det omkring 90 spelningar 2014. Det är ett rekord, både för oss och för dem, säger han.

Torgny "Kingen" Karlsson tror att populariteten ligger i att det är många som kan relatera till tonårskulturen som uppstod på 50-talet med rockmusiken, kläderna, de amerikanska bilarna.

– Visst är det en hel del nostalgi, men det gäller att hålla det fräscht också, säger han.

Det är ett späckat turnéschema som väntar. Vilhelmina är först ut den 1 februari. Den 29 april avslutas vårens spelningar i Ronneby. Det kan tillkomma fler orter.

– Att få möjligheten att göra en sådan här grej som frilansande artist, det är helt makalöst. Det blir tre veckor borta och en vecka hemma. Vi hade kunnat dra i handbromsen men det är nu det är aktuellt och det är så det fungerar i nöjesbranschen, det gäller att ta chansen.

Höstens turné är ännu inte spikad. Men Härjedalen finns inte med på turnéplanen i nuläget:

– Vi har gjort delar av den här showen på hemmaplan förut. Nu är det övriga Sverige som ska drabbas, säger Torgny "Kingen" Karlsson.