Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kingen lämnar länet för Falkenberg

/

Torgny ”Kingen” Karlsson och hans familj firar jul bland flyttkartongerna. I går lämnade en av länets mest folkkära artister Hackås för Falkenberg.

Annons

Härom dagen gjorde han sin sista spelning på hemmaplan i ett till bredden fullsatt föreningshus i Hackås.

”Kingen” avslöjar att han varit på väg ända sedan i våras då han skrev kontrakt med skivbolaget Lion Hearts. Och nu blir flytten alltså av. Orsaken är att bokningsbolaget tycker att ”Kingen” har varit för svåråtkomlig. Efter hans medverkan i bland annat tv-programmen ”Allsång på Skansen”och ”Så ska det låta” vill många anlita honom.

– Vi kände inte för att flytta till Stockholm igen så det blir Falkenberg, en liten stad på västkusten, i stället. Dessutom är det nära till Danmark och Tyskland därifrån.

Så du ska satsa i Europa nu?

– Äh, det låter så stort. Men jag vet att det finns folk som vill hjälpa mig i Tyskland så vi ska se om vi kan göra något. Det finns en marknad och en klubbscen där för det jag håller på med.

Trots allt är ”Kingen” noga med att poängtera att han inte tänker försvinna från jordens yta. Han har redan flera saker på gång i Jämtland i vår. Men vad vill han inte avslöja. På nyårsafton gör han en spelning i Tranås, sedan är det hård planering som gäller inför 2010.

– Det blir mycket möten för att staka ut framtiden. Men först ska vi få familjen på plats.

Mer läsning

Annons