Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kinect Joy Ride

(Big Park/Microsoft)

Betyg: P

Ålder: 3+

Format: Xb 360

Genre: Kartracing

”Joy ride” presenterades först som ett gratisspel för Xbox Live. Nu har det ”Mario Kart”-inspirerade racingspelet stöpts om till lanseringsspel för Kinect.

Trist, för den en gång så lovande kart-titeln är Kinectlanseringens svarta får.

Kinect fungerar utmärkt då det gäller att känna av större rörelser med hela kroppen. Att ratta en bil med precision, du låtsas hålla i en ratt som inte finns, är en helt annan femma.

Att styra runt de färgglada och pigga miljöerna förvandlas snart till en frustrerande pina. Det känns uppenbart att spelet ursprungligen designats för handkontroll och i de tighta arkadspelstävlingarna lyser precisionen med sin frånvaro.

Spelet har alla element man väntar sig av ett spel i genren. Du spelar med din Live-avatar, gör sköna sladdsvängar med din bil, gör stunts och ”boosts” och plockar poäng.

Men vad gör det när det är omöjligt att få bukt på kontrollerna i spelet. Om jag fick önska skulle Microsoft och Big Park släppa den där gratisversionen av spelet man först planerade, fast med stöd för vanliga handkontroller.