Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kindbergs öppna brev


Efter sportens rapportering om ÖFK:s dåliga ekonomi har nu klubbens ordförande Daniel Kindberg skrivit ett öppet brev:

"Hej alla fotbollsvänner, jag vänder mig till er supportrar, sponsorer, samarbetspartners och övriga som kan känna oro efter medias senaste rapportering avseende vår Ekonomi.

I det att vi tog det historiska klivet in i svensk elitfotboll senhösten 2012 så har vi sakta anpassat oss till att vi nu omsättningsmässigt gått från en liten förening med omsättning om ca 6-8 miljoner till en förening med en omsättning om ca 20 miljoner, vi har gått från 10 anställda till 40 anställda, med detta följer utökade krav på oss som förening och det håller vi på att anpassa oss till.

Jag vill börja med att klarlägga att föreningen har ett positivt eget kapital på en miljon, vi har en ekonomisk plan vars mål är att 2014 göra ett noll resultat eller ett litet positivt resultat, för att vi under 2015 ska göra ett större positivt resultat och utöka vårt egna kapital.

Skatterevisionen slog fast att vi hade mycket god ordning och reda i vår bokföring, detta är enbart Sören Erikssons förtjänst, han är min Idol i den ideella idrottsrörelsen, alltid glad, alltid på plats, alltid i tid och mycket kunnig. Vi har inte samma uppfattning som Skatteverket därför har vi överklagat deras beslut, vår skattejurist tillsammans med oss hyser god tilltro till att vår överklagan ska gå i vår riktning.

Som ett led i den ekonomiska planen har vi anställt en ekonomichef (Martin) som tillsammans med Sören kommer att hålla i takt pinnen för vår kostnadskontroll och likviditetsuppföljning. Nu har vi all redovisning hos oss själva och det ger oss en mycket bättre överblick och kontroll. Hos oss i föreningen är vi stolta över det enorma arbetet som Sören Eriksson lägger ner, utan hans kunskap och arbetsinsats hade vi haft det svårt. Nu har vi tagit över all redovisningshantering till föreningen, där vi tidigare haft olika lösningar med redovisningshjälp externt. Detta innebär att Martin och Sören får helhetsgreppet. Vi har sedan förra året gjort insatser i att bland annat minska spelartruppen, effektivisera resandet, sett över utrustning och material kostnader, det finns en plan för reduceringar i andra verksamheter som inte ger oss lönsamhet. Vi har gått ur vårt ägande av Jämtkraft arena och sagt upp vår hyra av arenan och överlåtit driften till kommunen. Driften av arena har för oss gått back med 100 000-250 000 var år, detta har vi täckt upp av våra andra intjänade medel.

Likviditets problematik är hos oss, som hos många fotbolls elitföreningar besvärlig under månaderna november till Maj, det är beroende av att vi inte har några inkomstbringande hemmamatcher samt att sponsorpengarna till stor del inkommer under april och maj, de första utbetalningarna från centralt håll kommer också i slutet av april. Vår likviditet kommer att förbättras avsevärt under slutet av april och under maj månad och därefter bedömer vi att verksamheten kommer att fortlöpa enligt vår ekonomiska plan.

Med vänlig hälsning

Daniel Kindberg

Stolt ordförande Östersunds fotbollklubb"