Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kina och Indien kan komma att investera i Jämtland

Regionala Midscand arbetar tillsammans med myndigheten Invest Sweden för att locka utländska företag att investera eller samarbeta med företag i Jämtland.

På torsdag kommer cheferna från Invest Swedens utlandskontor till Östersund för att möta företag och näringslivsrepresentanter från Jämtland.

Cirka 30 personer kommer att delta i ett lunchmöte i landshövdingsresidenset i Östersund. Invest Swedens utlandschefer från kontoren i Kina, Japan, USA, Indien och Brasilien ska få träffa företrädare från länets näringsliv, bland andra kommunchefer, näringslivschefer och företagare.

– Här i regionen finns också den största projektportföljen inom vindkraft i Sverige, med fler än 2 000 planerade vindkraftsverk. Vi skulle gärna få hit exempelvis vinkraftstillverkare från Kina, som skulle kunna tillverka eller hitta samarbetsformer för tillverkning av torn, vingar eller andra kringnäringar till vindkraftsindustrin, säger Calle Suwe på Midscand i ett pressmeddelande.