Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kim Cesarion

Betyg: 3
"Undressed"
(RCA/Sony)
Bästa låt: "Trade ya"

Det kan låta konstigt, men det var nästan synd att Kim Cesarion slog igenom så stort med "Undressed" i fjol. Dels för att det nästan är omöjligt att infria de förväntningar som följer på en sådan karriärskapande låt, men också för att det för många definierade vad han för en sorts artist.

Men lyckligtvis bevisar 23-åringen från Stockholm att han är en mycket bredare artist än vad han fått visa upp hittills. Det souliga behärskar han förstås, men han visar sig även vara en popstjärna i de mer raka låtarna på den här debutskivan. Han är dessutom faktiskt som bäst när han släpper loss sin enorma falsett i de mer uptempoaktiga r 'n' b-låtarna som i till exempel "Girls" och "Trade ya", plattans bästa låtar. Kim är paradoxalt nog som minst intressant när han lugnar ner tempot och försöker vara förförisk.

Mikael Forsell/TT