Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kicka alliansen – rösta mänskligt

Hur kan det vara möjligt att en handläggare på Försäkringskassan, utan medicinsk kompetens, ska kunna sparka ut någon ur försäkringen trots att flera läkare lämnat intyg att personen ifråga inte har någon arbetsförmåga?

Jo, det är alliansregeringen som gett handläggarna detta uppdrag och i TV står statsrådet Husmark-Persson och ”ler” och förklarar att detta förfarande ska ses som en nystart i livet för den utsparkade personen.

Jag förstår inte att läkarna och deras organisationer inte protesterar mot detta, deras yrkeskompetens inte bara ifrågasätts, den underkänns.

När man blir utsparkad ur försäkringen måste man anmäla sig hos arbetsförmedlingen. Har man en anställning måste man säga upp den.

Jag undrar hur regeringen kan beordra någon att säga upp en anställning? Det liknar utpressning. Får det verkligen gå till så?

Jag har ett förslag. Sparka ut alliansregeringen i höstens val och rösta fram en mänskligare rödgrön regering!

Mari-Anne Höglund (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel