Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kevin utlovar "dirty dancing"

Annons


Signed, sealed, delivered. Kevin Borg levererar en soulpresent med "dirty dancing" i "Idol". Trots att han utnämnts till storfavorit i tävlingen känner han ingen press.

-Låten jag ska sjunga är helt otrolig. Och när jag gillar en låt är det partytime!

Kevin Borg studsar upp och nerför trapporna i "Idol"-hangaren i Stockholms frihamn. På scen bränner han av Stevie Wonders "Signed, sealed, delivered", med en falsettsång som skulle gjort Stevie avundsjuk.

-Jag har väntat hela veckan på det här. Jag måste ha roligt på scenen - numret håller ju bara på i två minuter, säger han.
Storfavorit

De senaste veckorna har 22-åringen från Malta seglat upp som storfavorit i tävlingen. Den som satsar en slant på Kevin kan inte räkna med några stora pengar om han vinner. Själv är han glatt förvånad över favoritskapet.

-Folk här tror att jag var en färdig artist på Malta, men det var ingenting. Jag var en amatör, en trubadur som sjöng "Suspicious minds" för att tjäna lite pengar. Men nu hoppas jag att mina drömmar ska bli verklighet, säger han.

Förra veckan fick han översvallande beröm för sin rockkänsla, den här gången är det soul som gäller. Förutom Stevie Wonders låt sjunger Kevin Borg också duett tillsammans med Anna Bergendahl: den smöriga balladen "(I've had) the time of my life", som känns igen från filmen "Dirty dancing". Och visst bjuder också Kevin och Anna på sexig dans.
"Dirty dancing"

-Vi har övat den och vi ska dansa jag och Anna. Ah, jag pratar för mycket, hon sade till mig att vi inte skulle säga något till pressen... Säg inget till Anna! Det är hon som har lärt mig dansa till låten, det blir lite "Dirty dancing", inte som i filmen, men det blir bra.

Anna Bergendahl, lyckligt ovetande om Kevins miss, har bara lovord att säga om sin duettpartner.

-Vi får mycket energi och blir glada av varandra. Kevin är en jättebra duettpartner, han är lyhörd och ödmjuk, säger hon.

TT Spektra: Kevin har ju blivit favorit i tävlingen - är han en värdig vinnare?

-Ja, självklart. Kevin har allting. Han kombinerar en underbar sångröst med att kunna dansa också - och så är han väldigt charmig.

Mer läsning

Annons