Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin och Matilda på Stortorget

Ett kapitel i sagan Kevin Walker är slut, men ett nytt börjar. På måndag framträder Idolsegraren tillsammans med Matilda Melin på Stortorget.

Efter spelningen blir det autografsignering inne i Storsjöteatern

– Det här är jättebra för dem som har jullov. Jag tror att många kommer att ta chansen att lyssna på och förevigas med sina idoler, säger cityledaren Peter Martinek i en presskommentar.

Det är City Östersund och Östersunds Kommun som står bakom arrangemanget där man vill hylla Matilda Melins insatser under "Idol".

– Vi är väldigt stolta över Matildas fina prestation i "Idol", hon har bidragit till att sätta Östersund på kartan på ett oerhört positivt sätt med sin fantastiska sång och jordnära framtoning, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson.

Kevin Walker är ute på en omfattande signeringsturné. Ni känner till storyn vid det här laget. Han hade ingen musikbakgrund när han värvades av TV4 till "Idol". Han gjorde avtryck från avspark och växte med uppgiften tills han avgjorde matchen mot Elin Bergman som knapp favorit.

– Det var som att göra sex mål i en fotbollsfinal, säger han.

Men den som tror att mittfältaren kommer att luta sig tillbaka efter "Idol" är helt fel ute. Nu har han släppt sitt första album, "Belong", med åtta låtar som han har sjungit under tävlingens gång.

– Det kommer vara en hel del spelningar där jag åker ut och tackar alla som har röstat på mig, säger Kevin Walker, som fick blodad tand av uppträdandet i Globen:

– Jag kände direkt dagen efter att jag ville tillbaka till de där minuterna på scenen.

Under "Idol"-resans gång har Kevin Walker inte bara växt som musiker, även hans fanskara har blivit större för varje dag. Det är något som hans familj har märkt av.

– Morfar säger att han aldrig har haft så mycket släkt som nu, säger han med ett skratt.

Hur trivs du med kändisskapet?

– För mig har allt handlat om musik. Kändisskapet har inte varit något som jag har efterfrågat, det har bara kommit. Det känns som något kul som man får på köpet.

Under hösten har Kevin Walker kombinerat "Idol"-äventyret med sitt jobb som fotbollsspelare. Det är ett upplägg som han inte har några planer på att ändra.

– Jag var en bättre fotbollsspelare på hösten än jag var på våren. Mitt fokus på planen blev bättre, så det hoppas jag kunna ta med mig, säger han och passar på att avskriva alla "Let's dance"-rykten:

– Jag vet inte hur det skulle gå till rent praktiskt, spontant låter det väldigt svårt.

Att syssla med både musik och fotboll är en ovanlig kombination. Fotbollsspelaren Mats Rubarth, tidigare AIK, provade men fick inte musikkarriären att lyfta förrän efter fotbollen med rockbandet Casablanca. Kevin Walker hoppas att han kan inspirera andra att testa på kombon.

– Jag fick ett mejl från en mamma som berättade att hennes son var duktig på fotboll och gillade att sjunga. Han ville vara med i ett Lucia-tåg, men vågade inte. Sedan kom jag med i "Idol" och nu ska han sjunga solo i Lucia-tåget och ingen mobbar honom. Det värmde mitt hjärta enormt mycket.

Karl Dalén/TT

karl.dalen@tt.se