Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kevin har fått sitt drömjobb

/

Det är tredje dagen på nya jobbet för "Idol"-vinnaren Kevin Borg. Hittills har han arbetat hårt. Nu väntar turné runt hela landet och sedan blir det raka spåret in i studion för skivinspelning.
- Det är bra att jag har tid på mig, jag vill att plattan ska bli perfekt med bara hits, säger "Idol"-Kevin.

Annons
Sent i fredags kväll stod "Idol"-segraren Kevin Borg glädjestrålande på Globens scen och sjöng vinnarlåten "With every bit of me". Sedan dess har det varit fullt program. Först efterfest förstås, sedan uppträdanden på "Faddergalan" och Nyhetsmorgon, massor av intervjuer och chattar med fans och tidningsläsare.
Dessutom har Kevin hunnit flytta från sitt hotell till en lägenhet. På onsdag åker han, tvåan Alice Svensson och trean Robin Bengtsson på signeringsturné runt landet och innan dess ska han och skivbolaget Sony BMG snacka ihop sig om arbetet med debutplattan. Till skillnad från tidigare "Idol"-vinnare måste han inte spela in skivan på två veckor efter segern utan skivsläppet blir först i slutet av februari.
- Det ska bli ett jätteroligt äventyr det här. Om man blir pressad kanske det inte blir så roligt som man tror, det går för snabbt. Så det känns bra att jag har tid på mig, jag blir jätteglad av att jobba med det här. Jag vill att det ska bli bäst, bara hits faktiskt, skrattar Kevin som fortfarande strålar av glädje.
Kevin kommer att få mer inflytande över den kreativa processen än vad "Idol"-vinnarna hittills haft och eftersom debutplattan inte behöver tokstressas fram finns det möjlighet att anpassa skivan till artisten i stället för tvärtom. Ingenting är klart ännu, senare under dagen väntar en första låtlyssning tillsammans med skivbolaget. De ska prata musikaliska referenser och utbyta idéer med varandra. Kevin vill gärna sjunga egna texter och om han får drömma önskar han sig ett sound någonstans mellan Justin Timberlake, Daniel Bedingfield och Michael Jackson. Kanske kommer han också att kunna ändra den trend som varit i svenska "Idol" - att det gått bättre för tvåan än för vinnaren.
- Jag hoppas verkligen det blir annorlunda den här gången. "I want to make a change", som en president skulle säga. Jag vill verkligen det här, jag ska kämpa och jag kan göra det. Om jag är mig själv och det ska jag vara, om jag tror på det och det gör jag, säger Kevin.
Livet är fullt av förändringar för Kevin och nu ska "Idol"-vinnaren också flytta från Arvidsjaur till Stockholm. Den 22-årige maltesen är full av bra nervös förväntan på sin nya tillvaro som artist och vet var han har sin fasta punkt, hos flickvännen Sofia.
- Nu är jag bara glad att jag har ett skivbolag men jag vill leva på det här och vill förstå hur jag kan göra det. Man kan inte bara spela in låtar och vara glad, man måste leva. Det är ett jobb men det är mitt drömjobb. Jag är så jätteglad att jag och Sofia träffades före allt det här. Hon vet vem jag är. Jag behöver henne och det är helt fantastiskt att ha kärlek och musiken. Det är allt jag behöver just nu. Och för evigt, tror jag.

Mer läsning

Annons