Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Wallin, Bräcke, inte att förväxla med en viss generaldirektör

/
 • Kerstin Wallin, Bräcke, kyrkokantor och inte före detta varken kommunalråd eller generaldirektör.                                           Foto: Ingvar Ericsson

I Bräcke är det bäddat för pikanta förvecklingar så det förslår.

Annons

Detta sedan orten begåvats med en ny innevånare som redan synts och som torde komma att låta höra talas om sig i Bräckes offentliga liv.

Hon har kantorsexamen och en lång karriär som musiklärare i Järfälla, Stockholm, bakom sig, hoppar ibland in som vikarierande kantor i Bräcke och Nyhems församlingar och heter - Kerstin Wallin.

Att i egenskap av kyrkomusiker vara namne med en av länets mera kända personer, tidigare kommunalrådet i Bräcke och generaldirektören i Glesbygdsverket Kerstin Wallin, Bräcke, har redan fått en och annan kommuninnevånare - inte minst undertecknad - att både lyfta på ögonbrynen och ringa fel.

I predikoturer och informationsblad har namnet Kerstin Wallin redan figurerat vid ett antal tillfällen varvid jag stillsamt undrat huruvida det brunnit i skallen på annonsmakarna eller om generaldirektören har genomgått någon pensioneringsförberedande snabbkurs i orgelspel.

Då jag befarat den förstnämnda orsaken kändes det skönt när jag härom dagen råkade ABF:s Bräckebas Bertil Jonsson som återupprättade annonsmakarna och tyckte att det borde göras en LT-stump om den duktiga, nyinflyttade kantorn Kerstin Wallin.

Bertil Jonsson bor i Sösjö där Kerstin har en släktstuga som lockat henne från storstaden till Bräcke.

Med Sösjöstugan som andningshål har Kerstin skaffat en lägenhet i Bräcke dit hon lyft in ett gammalt släktpiano och där musikaliska grannar redan insett att det är en skicklig musiker som flyttat in.

Kerstin passar tillfället att lovsjunga kyrkokören i Bräcke och dess ledare, kantorn Mikael Eriksson.

Kerstin, för övrigt med rötterna i Eskilstuna, sjunger i altstämman i kören.

Kerstin är tills vidare tämligen notbunden och hyllar därför det faktum att den kyrkliga världen nu försetts med en koralbok där våra vanligaste psalmer är tonartssänkta till en nivå som även vanligt folk orkar sjunga.

Mer läsning

Annons