Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kerstin Svensson

Kerstin Svensson har stilla insomnat efter en kort tids sjukdom.

Kerstin föddes på våren 1932 och växte upp i Hyltebruk som näst äldst av fyra systrar. I skolåren var hon frisksportare och deltog i frisksportläger och vann ett flertal medaljer i hellensk mångkamp.

Hon cyklade och fotvandrade runt om i södra Sverige tillsammans med Frisksportarna. Mamma var mycket populär och social och morfar kallade det för rena sambandscentralen hemma i Nittebo då kompisar kom förbi och umgicks framför den öppna spisen i vardagsrummet.

Efter skolan utbildade sig Kerstin till sjuksköterska i Göteborg där hon träffade vår far under deras studietid. Mamma tjänstgjorde i Växjö och sedan i Alvesta där hon trivdes väldigt bra på arbetet. 1964 flyttade hela familjen till Östersund och året därpå till den nybyggda villan på Frösön.

Mamma var en trygghet och bjöd oss alltid på vällagad husmanskost som kåldolmar, ugnspannkaka och fyllda strömmingsfiléer och detta avspeglades senare i vårt intresse för matlagning, bakning och god, vällagad mat.

Under sommarloven i Hyltebruk, Torne och Ugglarp hade vi alla härliga dagar med bär- och svampplockning, fiske, bad och krabbfångst.

Kerstin har alltid varit en förnuftig, icke dömande individ som trots svårigheter har varit en trygghet för oss och våra barn.

Med åren och mer orörlighet blev det ett mer stillasittande liv i lägenheten på Frösön.

Ett ljust, glatt och bestående minne var när vi alla med barn och mostrar kunde fira mammas 80-årsdag i Enaforsholm och Handöl för drygt ett år sedan och umgås och ha det trevligt tillsammans.

Barnen

Johan Askaner

Håkan Askaner

Maria Askaner Ottosson