Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Svedlund

/

Min älskade, vår mamma, momma och svärmor har somnat in lugnt och stilla hemma med sina nära och kära omkring sig.

Annons

Kerstin föddes på gården Strandbergs i Klövsjö och växte upp i en syskonskara på nio barn. Tidigt fick hon börja hjälpa till med gårdens alla sysslor. Närheten till djur och natur följde henne genom hela livet.

Hon började arbeta i unga år bland annat på hotell Germania i Östersund.

Hon träffade sin livskamrat Lasse Danielsson från Krokom 1959. En tid bodde de i Stockholm för att sedan vända åter till Jämtland. 1963 föddes Lars-Åke, och när Ann-Christin föddes 1966 så köptes ett hus i Klövsjö. Efter att ha arbetat bland annat på LM Ericsson började hon 1975 på posten i Klövsjö, en tjänst som hon hade fram till sin pensionering.

När barnbarnen Erik och Joel kom blev det för henne en krydda i livet. Hon följde med stolthet deras skolgång och framgångar inom idrottsvärlden. Momma var en ovärderlig hjälp när de var små och barnpassning behövdes. När de blev större var hon en trygghet som fanns till för dem.

På fritiden trivdes hon bäst i naturen, gärna då på Höjanbuan. För henne var det avkoppling att få jobba med kroppen, djur och lantbruk. När hennes bröder behövde hjälp på gården både ute och inne så ställde hon gärna upp.

Kerstin var en varm och omtyckt person som alltid månade om sina nära och kära, behövdes en hjälpande hand fanns hon där. Hennes intressen förutom familjen, var djur, blommor och handarbeten. Att få komma ut i världen till sol och värme var ett annat intresse. Hon besökte flera länder i Europa, men höjdpunkten var resan till USA. Vi planerade att resa till Thailand och fira hennes 70-årsdag men tyvärr blev den resan inte av.

För ett år sedan drabbades Kerstin av sjukdom. Under hela sjukdomstiden har hon haft en positiv livssyn och en stark vilja att överleva. När det visade sig att sjukdomen skulle segra fortsatte hon att kämpa, bakade och fixade till jul.

Så kom det som vi alla fasat för. En kall gnistrande stjärnklar vinternatt lämnade hon oss.

Hon kommer alltid att fattas oss, hon var navet i våra liv.

Lasse, Lars-Åke,

Ann-Christin

Mer läsning

Annons