Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Lindberg

/

Receptarien Kerstin Lindberg, 77 år, Frösön, har avlidit efter en tids sjukdom.

Annons

Kerstin föddes i Gråsjö, Bräcke. Efter att ha bott på flera ställen på grund av faderns arbete, kom familjen att bosätta sig i Brunflo. Hon tog studentexamen 1952 vid högre allmänna läroverket i Östersund, varefter hon utbildade sig till farmaceut. Hon gifte sig 1955 med Evert och tillträdde samma år sin första tjänst som receptarie vid apoteket i Karlskoga. 1958 flyttade familjen, som då utökats med en son, Michael, till Bräcke, där hon anställdes på apoteket. 1962 föddes Catarina. Kerstin arbetade kvar på apoteket till 1996. Samma år flyttade Kerstin och Evert till Östersund.

Ett av Kerstins stora intressen sammanföll med hennes arbete som receptarie. Hon följde med stort intresse och insikt utvecklingen inom Apotektsbolaget och deltog i flera resor som Apoteksbolaget organiserade inom Sverige och utomlands. Hon var intresserad av sitt arbete och fortbildade sig inom receptarieyrket vid ett flertal tillfällen under sitt yrkesverksamma liv. Kerstin var intresserad av utvecklingen av läkemedel och följde även efter sin pensionering noga hur både Apoteksbolaget och de olika produkter som förmedlas av bolaget utvecklades.

Hemmet var en viktig och central punkt för henne. Ordning och reda fanns i det Lindbergska hemmet. Hon tyckte om att laga mat och många traditionella och nya maträtter avnjöts med familjen, släkten eller när goda vänner kom på besök. Efter pensioneringen ägnades somrarna åt diverse aktiviteter till exempel ”treriksträffarna” samt trivsel och trädgårdsarbete i sommarstugan i Karlholmsbruk.

Kerstin sörjs närmast av maken Evert samt barnen Catarina och Michael med familjer.

Barnen

Catarina och Michael

Mer läsning

Annons