Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Åhlander lämnar m-klubban efter 25 år

/
  • Kerstin Åhlander, till vänster, har efter 25 år lämnat ifrån sig ordförandeskapet  i Bräckemoderaterna till nya ordföranden Veronica Eklund. Foto: Ingvar Ericsson

Efter 25 år har moderaternas leading lady i Bräcke-kretsen, Kerstin Åhlander, 70, Bräcke, lämnat ifrån sig ordförandeklubban.

Annons

Vid partikretsens årsmöte på tisdagskvällen överlämnade hon ordförandeskapet till Veronica Eklund, 47, Bräcke, född i Östersund och till yrket överförmyndare och verksam på Bräcke kommuns personalavdelning.

Veronika har ingen politisk bakgrund.

– Jag är bara intresserad av politik och nu när mina barn blivit större tycker jag mig ha tid med det här.

Kerstin Åhlander är ledamot i Bräcke kommunfullmäktige och har suttit i en rad nämnder samt i länsstyrelsens styrelse och i landstingsfullmäktige.

– Jag avgår när medlemsantalet är i stigande i kommunen, konstaterar Kerstin, till yrket trafikskollärare i eget skolföretag och som i morgon, fredag, även avgår från sin ordförandepost i länets trafikskoleförening som hon innehaft i 16 år.

Kerstin kommer att fortsätta med sitt trafikskoleföretag som hon drivit i 45 år och som hon 1977 övertog efter sin far Gordon Jonsson.

– Jag är tämligen väl bevandrad i Bräckes gatunät med dess hål och gupp.

Annons