Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kent

"Tigerdrottningen"
(Universal)
Bästa låt: "Svart snö"

Det tråkiga med Kent är att de aldrig överraskar. Oavsett om de knappar på syntar eller hamrar på gitarrer, oavsett om de spelar in i södra Frankrike eller i Los Angeles, så låter det alltid exakt som just Kent så fort Joakim Berg öppnar munnen.

Lyckligtvis innebär det ju också att de egentligen aldrig blir sämre. Att Kent i snart 20 år lyckats hålla en oerhört hög lägstanivå är enormt imponerande.

Elektroniska "Tigerdrottningen" är inget undantag. Bandets elfte studioalbum är en väldigt bra skiva som dessutom känns ovanligt angelägen ett "supervalår" som detta. Vi har ju alla hört "La belle epoque" och det bjuds på ännu mer politiska undertoner, framförallt i "Simmaren".

För det mesta avhandlas dock den vanliga ångesten, som vanligt på ett fint sätt, och allra bäst blir "Tigerdrottningen" när Joakim Berg i "Svart snö" sjunger "de säger kärlek är en drog, jag tar vilken skit som helst, men om kärlek är en drog är det ingen drog för mig".

Linus Brännström

/TT