Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kenny spelar Bud i "Flashdance"

Kenny Svensson, från Järpen, har knipit en av de åtråvärda rollerna i musikalen "Flashdance" som har premiär på Chinateatern i Stockholm 30 januari.

#Grattis, hur fick du rollen?

– Jag medverkade som dansare i Eurovision song contest" tillsammans med Jennie Widegren, känd från Bounce, som också är koreograf för Flashdance. Det var hon som ordnade så att jag fick komma på audition. Tre dagar efteråt ringde de och berättade att jag fått rollen.

#Du har studerat vid Balettakademin i Stockholm, men sedan har du mest arbetat som dansare och koreograf i USA, där du också vidareutbildat dig vid Edge Performing Arts Center i Los Angeles.

– Ja, jag åkte till USA mest för att hitta mig själv och så lyckades jag få ett Edge-stipendium. Jag kommer från Järpen och så plötsligt stod jag bland världens bästa dansare. Det var både roligt, naket och väldigt skrämmande!

#Vem spelar du i "Flashdance"?

– Vi är uppdelade i olika ensemblekategorier och jag tillhör dansensemblen som gör alla 1980-talsdanser. Jag spelar Bud, en arbetare på samma stålverk som huvudpersonen Alex jobbar på.

#Vad har en 29-åring för relation till 1980-talet?

– Jag älskar 80-talet, färgerna och den pumpande musiken! Dessutom är min största idol Prince. Årtalet är jätteviktigt för mig, det var då jag på allvar insåg vad musiken kunde göra med min kropp.

#Får ni något jullov från repetitionerna?

– Ja, jag flyr Stockholm och åker hem till Järpen i jul. Det finns ingenstans jag laddar batterierna så bra som i Jämtland.

Kenny Svensson ska också vara gästlärare på Birka Folkhögskolas nystartade dansutbildning i Dancehalls lokaler i Östersund.