Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD–spelare hade änglavakt vid krock

Ibland blir idrotten bara en bisak. Som i söndags när delar av Krokom Dvärsätts damlag i fotboll var på väg till match och en älg plötsligt small in i deras bil. Då hade spelarna änglavakt.

När tre KD–spelare från västjämtland var på väg mot Svenstavik för att ansluta till spelarbussen mot Korsnäs körde de längs 321:an mellan Mattmar och Svensta. I jämhöjd med Nordlockfabriken i Kvitsle kom smällen.

– Jag hann aldrig bromsa. Det gick nog nittio kilometer. Men en gir åt sidan undvek i alla fall frontalkollisionen. Nu kom älgen in i sidan på passagerarsidan och glaset sprutade in i bilen, berättar Josefina Arvidsson som körde.

Det var i gryningen sex på morgonen som olyckan var framme för K/D-tjejerna. Dagsljuset fanns där, men inte fullt ut. Precis den tid när det brukar hända saker med vilt som börjar röra sig efter nattvila.

– Vi klarade oss och en skadad älg fortsatte in i skogen, men givetvis blev vi chockade allihop, fortsätter Josefina Arvidsson.

Med i bilen var även Monica Lenell och Molly Mårtensson. Trion hade änglavakt. Om älgen kommit på huven hade det kunnat gå mycket illa.

– Sen gick det inte så värst i matchen som följde senare på eftermiddagen. Vi var omskakade och för egen del hade jag bilden av älgen på väg mot bilen på näthinnan hela söndagen. Även under matchen, säger Josefina Arvidsson.

Om det var därför som K/D föll mot Korsnäs är oklart, men kanske bidrog älgolyckan till att skärpan inte var hundraprocentig.

Fast en sådan här gång blir givetvis fotbollen och idrotten i sig av underordnad betydelse. Viktigast var att alla fotbollstjejerna kom undan med just bara en omskakande upplevelse.