Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD ser inte människors lika värde

Den 29 Mars skrev Anne C Hedman (KD) i LT om att de arbetar för ett människovärdigt samhälle:
Frågan man då ställer sig är: När började det?

Jag upplever att KD är och har varit ett parti som många gånger har åsikter som verkligen kränker och gör skillnad på människors lika värde. Historiskt har KD haft mycket svårt att acceptera homosexualitet och kämpat mot denna grupps lika värde, både när det gäller likvärdighet inför lagen, rätt att gifta sig och rätt att adoptera. KD menar alltså att “fel” sexuell läggning inte ger samma människovärde.

Vilket parti är det man förknippar med motstånd mot fria aborter, där kvinnan har rätten att bestämma över sin egen kropp? Rätt gissat, KD.

Vilket parti är det man förknippar med motstånd mot kvinnliga präster ? Rätt gissat KD.

Anne C försöker sig vidare på att göra en historisk ideologisk orientering som går ut på att den judisk, kristna etiken är den starka drivkraft som skapat den sociala välfärden med likvärdig utbildning och social omsorg som skapats i vårt land. Man har svårt att inte dra på smilbanden.

Rätt ska vara rätt, det är socialdemokrater, vänsterpartister och en stark fackföreningsrörelse som under 1900 talet tillsammans sett till att vi lever i ett land, där undervisning, omsorg, sjukvård och äldreomsorg är till för alla oavsett vilken socialgrupp man tillhör.

De två partier som historiskt sett bromsat och försökt bevara gamla orättvisor i vårt land är Moderater och såklart KD. Hade Kd fått bestämt hur vår sociala välfärd skulle se ut hade nog mycket byggt på välgörenhetsarbete, där välbärgade grupper skänkt lite av sitt överflöd till mindre bemedlade grupper i vårt samhälle.

Väljarna är inte dumma, de ser att KD inte är ett trovärdigt parti, och det visar tydligt den senaste opinionsmätningen som ger partiet och Göran Hägglund 3,7 % vilket skulle medföra att de ej kommer in i riksdagen 2010.

KD och alliansen har under den senaste mandatperioden sett till att klyftorna i samhället ökat rekordstort, de svagaste grupperna i samhället, pensionärer, sjuka, arbetslösa har fått betala skattesänkningar för de bäst ställda grupperna, trots att världen skakas av den största ekonomiska krisen sedan 20 talet. Hur kan man bedriva en så orättvis politik och sedan säga att man står för människors lika värde, Nej KD er politik suger.

Låt oss slippa denna orättvisa politik, se till att utnyttja din rösträtt i september och rösta bort denna oheliga allians, det röd - gröna alternativet kommer se till att rättvisan återinförs på den politiska scenen.

Reidar Lunde

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel