Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD och människovärdet

Kristdemokraterna är och har varit ett parti som många gånger har åsikter som verkligen kränker och gör skillnad på människors lika värde.

Historiskt har KD haft mycket svårt att acceptera homosexualitet och kämpat mot denna grupps lika värde, både när det gäller likvärdighet inför lagen, rätt att gifta sig och rätt att adoptera. KD menar alltså att ”fel” sexuell läggning inte ger samma människovärde.

Vilket parti förknippar man med motstånd mot fria aborter? Rätt gissat, KD. Vilket parti förknippar man med motståndet mot kvinnliga präster? Rätt gissat KD. De två partier som historiskt sett bromsat och försökt bevara gamla orättvisor i vårt land är moderater och såklart KD. Hade KD fått bestämma hur vår sociala välfärd skulle se ut hade nog mycket byggt på välgörenhet.

Väljarna är inte dumma, de ser att KD inte är trovärdiga. I den senaste opinionsmätningen hamnar de utanför riksdagen.

KD och Alliansen har under den senaste mandatperioden sett till att klyftorna i samhället ökat rekordstort. De svagaste grupperna i samhället, pensionärer, sjuka, arbetslösa har fått betala skattesänkningar för de bäst ställda. Hur kan man bedriva en så orättvis politik och sedan säga att man står för människors lika värde?

Det är socialdemokrater, vänsterpartister och en stark fackföreningsrörelse som under 1900-talet tillsammans sett till att vi lever i ett land, där undervisning, omsorg, sjukvård och äldreomsorg är till för alla.

Att Sverige i dag är ett av världens mest jämställda och jämlika länder med en bra social välfärd är den svenska arbetarrörelsen förtjänst.

Rösta bort denna oheliga allians i höst.

Reidar Lunde Vänsterpartiet Östersund

J Hade KD fått bestämma hur vår sociala välfärd skulle se ut hade nog mycket byggt på välgörenhet.

Reidar Lunde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel