Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katten Greta älskar att duscha

Att katter är renliga känner de flesta till. Likaså deras avsky för vatten. Men i Östersund bor Birmakatten Greta, som är i renligaste laget. Hon kräver att få börja varje morgon med en dusch.

– Faktiskt har jag aldrig hört talas om någon annan katt som har den här egenheten, säger Gretas Matte, Malin Matilda Allberg.

– Det hela började en dag för några år sedan när Greta var kattunge. Hon följde med mig in i duschen en morgon och efter det har hon duschat varje dag.

Malin Matilda berättar att Greta är en ovanligt morgontrött katt.

– Hon vaknar vid niotiden på morgonen och efter några snabba matbitar ur matskålen är det dags för morgonduschen. När jag har reglerat vattentempen och ropat att det är dags så kommer hon springande med svansen i vädret och hoppar in i duschen. När hon är helt genomblöt efter några minuter så vill hon bli frotterad i en tjock handduk.

När det är dags för Malin Matildas kvällsdusch, då kommer Greta för att se om hon får vara med även då.

– Då är det bara att mota ut henne från duschen. Det får räcka med en blötläggning per dag.

Greta, som är döpt efter filmstjärnan Greta Garbo, som inom parantes är mattes största idol, är innekatt när hon bor i stan.

– Men när vi hälsar på mina föräldrar i Brunflo, då hämtar Greta kopplet och vill ut på promenad. Hon tror nämligen inte att det går vara ute utan koppel, säger Malin Matilda.

Hon tror också att den dagliga duschen gör att Malin Matildas pappa och syster kan hälsa på henne utan att få besvär av Greta, fast bägge är allergiska mot katter.

– Tydligen är det något i pälsen som försvinner när hon duschar.