Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katharina Reineke

/

Katharina Reineke, Dvärsätt, har avlidit efter en kort tids svår sjukdom i en ålder av endast 44 år.

Annons

Katharina föddes i Östersund som yngst i en syskonskara på tre barn till Berit och Wolfgang Reineke. De första åtta åren av sitt liv bodde Katharina på Frösön. 1974 flyttade familjen till Dvärsätt där Katharina gick grundskolan. Efter avslutat ekonomiskt gymnasium på Wargentinsskolan i Östersund jobbade hon på restaurang Onkel Adam som då var i familjens ägo.

1987 flyttade Katharina med sin syster och sina föräldrar till sin fars hemby vid Bodensjön i södra Tyskland, där de övertog en värdshusrörelse. Hon gifte sig i Ludwigshafen och fick två barn, Philipp 1993 och Maximilian 1995. Efter skilsmässan blev hemlängtan för stark och hon flyttade tillbaka till sin hemby Dvärsätt i januari 2001 tillsammans med sina barn.

Hon återupptog sina studier inom ekonomi och juridik vid Mitthögskolan i Östersund. På bara två år tog hon sin civilekonomexamen, samtidigt som hon jobbade deltid på Systembolaget i Krokom. Under studietiden träffade hon också sin livskamrat, Jörgen Smedskog från Ås, och 2005 föddes parets son Wilhelm. Efter examen jobbade hon som controller på Ambulansflyget och de senaste två åren hade hon samma tjänst på Extreme Events i Östersund.

I Dvärsätt byggde Katharina och Jörgen upp en liten lantlig idyll med bostadshus och en stor och vacker trädgård. Katharina var väldigt intresserad av heminredning, hantverk och trädgårdsskötsel. Hon slog också in en och annan spik vid alla byggnadsprojekt på tomten. Hon gick gärna på auktioner och loppis där hon hittade alla möjliga grejor att smycka hemmet med.

Hon hade också ett väldigt stort reseintresse. Under alla år så reste Katharina med familj så fort det gavs tillfälle, ofta tillsammans med sin syster Lisa och hennes familj. Hon hann med att besöka de flesta världsdelarna på sina resor.

På ledig tid var hon gärna i fritidshuset i Duved. Under hösten för att plocka svamp och bär och under vintern för att åka skidor både på längden och utför. På sommaren lockade utflykter med båten på Storsjön då oftast hela familjen följde med, även hennes hund Andrina som hon ägnade mycket tid.

Jörgen och barnen stod alltid i centrum för Katharina och hon månade alltid om deras väl. Jörgen har mist sin livskamrat och barnen har mist sin mamma.

Sorgen hos den övriga familjen är enorm och saknaden är oändlig. Katharina hade också en väldigt stor krets av nära vänner, en vänkrets som delar vår sorg.

Katharina fattas oss alla.

Jörgen, Lisa, Joachim

Mer läsning

Annons