Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katastrof i Torvalla

I Torvalla ska Ängsmogårdens fritidsgård stängas och ungdomar i Ängsmon hänvisas till Torvalla fritidsgård. Med det tappar Ängsmon sin enda mötesplats för ungdomar. Det känns bara som det finns förlorare i det här. Det är halv katastrof, det är nog tunt med ungdomsaktiviteter i Ängsmon och det blir inte bättre genom att stänga ner fritidsgården.

Jag tror att det kommer bli mer skadegörelse och klotter från och med att gården stängs ner då det inte längre finns meningsfulla aktiviteter. Genom att fritidsgården stängs ner blir det färre i nätverket av vuxna kring unga vilket drabbar ungdomar hårt. Efter stängningen så kommer nästa närmaste fritidsgård att ligga tre kilometer bort i Torvalla och ungdomar kommer i stället att hänvisas till deras fritidsgård där det redan är mycket ungdomar.

Anledningen till stängningen är att kommunen ska spara in 102 miljoner kronor till Östersund och istället lägga pengarna på barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde. Det känns som det enda kommunen tänker på är pengar, och om så är fallet tror inte jag att det blir bättre för kommunen att lägga ner pengarna på att ta bort klotter och laga fönsterrutor istället för att försöka behålla fritidsgården så gott som det går för ungdomarnas skull.

Rasmus Vivlén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel