Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kastade stenar mot gäss - döms för djurplågeri

Han kastade stenar mot vitkindade gäss.
Nu döms han för djurplågeri och artskyddsbrott.

Det var under sommaren 2013 som polisen fick in anmälan mot den 75-årige mannen. Mannen misstänktes för att ha kastat sten mot vitkindade gäss och en anmälan om djurplågeri upprättades.

Tingsrätten dömer nu mannen för detsamma samt för artskyddsbrott. Mannen själv nekar till brott. Han menar däremot att han "plumsat" stenar i vattnet för att gässen inte skulle komma upp på land. Han har inte sett om han träffade någon fågel eller om det var vitkindade gäss eller kanadagäss som var i sjön.

Tingsrätten har hört två vittnen till händelsen som däremot har intygat att mannen kastat stenar mot gässen.

Mannen döms för artskyddsbrott eftersom de vitkindade gässen är fridlysta i Sverige och för att det är förbjudet att störa vilt levande djur. Tingsrätten menar att mannen uppsåtligen har stört de vitkindade gässen genom att kasta stenar mot dem.

Ett av vittnena kunde också intyga att mannen träffat en av fåglarna med en sten. Mannen döms därför också för djurplågeri, dagsböter 30 å 150 kronor.