Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kasperi ledde Sverige till seger

Sverige fortsätter att gå bra i B-VM i kälkhockey.
Slovakien besegrades enkelt med 5–1.
– Det känns helt underbart. Slovakien var nog det lag på förhand som kunde hota vår plats i A-gruppen mest, säger förbundskapten Jörgen Lundgren.

Slovakien, som vann sin inledande match mot Storbritannien med 6–0, hade inte en chans mot de tempostarka och spelskickliga svenskarna.

Redan efter 45 sekunder hittade Robin Meng nätet för Sverige.

Och sex minuter senare klev matchens lirare, Per Kasperi, in i handlingen och utökade ledningen.

Slovakien reducerade tidigt i andra perioden i spel 5 mot 4, efter att svenske lagkaptenen Peter Ojala dragit på sig en 2+2 utvisning.

Men när backen Niklas Ingvarsson soloåkte genom planen och tryckte upp 3–1 i nättaket var matchen i praktiken klar.

Och i tredje perioden kunde Sverige defilera och Per Kasperi hade stor show med ytterligare två mål som kronan på verket.

5–1 målet, som fastställde både slutresultatet och hans hattrick, var matchens höjdpunkt. Helt fri med den slovakiske målvakten fintade han bort densamma och la iskallt in pucken i mål.

Jörgen Lundgren var mycket nöjd efteråt.

– Förutom i starten av andra perioden hade vi fullkontroll. Grabbarna gör en mycket fin insats.

Ni spelar väldigt publikvänlig hockey.

– Vi har försökt utvecklat vårt spel under en lång tid och målet är att till nästa VM, om två år ska vi ha ett riktigt grymt lag.