Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kåseri Per Orvegård: Vissa dagar ska man helt enkelt inte stiga upp

Annons

Vissa dagar ska man inte kliva upp. Man tillför inte nåt, är bara sur och tvär. Där man ligger i mörkret tecknar dimmiga oformliga monster upp sig.

En del är små, som de där miljontals kvalstren man delar säng med ( jo, det gör faktiskt du också).

Och ute är det säkert snö, is och sånt man inte vill veta av så här nära sommaren

Såna morgnar ska man inte sätta igång nyheterna, varken Ekot klockan sex eller senare. När man inte tror att det kan bli hemskare visar det sig att man ligger där och har helt fel. Det kan bli värre.

Ni vet den där före detta moderatledaren, han som tjänar mer på några timmars föredrag än vad du och jag gör om vi så jobbar aschlet av oss i flera månader.

Istället för att erkänna att han sprätte miljarder runt sig ska vi nu reparera skadorna. En utredning som han tydligen fått i uppdrag av nån regeringskonstellation att göra föreslår att vi ska jobba tills vi är 75 år, alltså otium och långsemester först vid 75 fyllda.

I takt med att det här landet blir konstigare är det nog allt färre som önskar fylla 75 och inte ha annat än några års skitdålig pension och en Orreforsskål att se fram emot.

Det var dagens första smocka. Men det skulle komma fler.

Djurrättsaktivister, ni vet de där maskerade unga som släpper ut minkar och låter dem bli mosade på nån väg eller svälta ihjäl  hotar med att ställa till ett sånt elände att bönderna inte törs ha sina kosläpp. Vem vill ha svartklädda och hotfulla fanatiker på sin gård? Jag vet inte riktigt hur det är här uppe, men i Gästrikland meddelade morgonekot att lantbrukarna skulle släppa ut sina kossor i smyg. En bonde som inte vågade tala om vad hon hette berättade anonymt att aktivisterna – (vad är skillnaden mellan aktivister och terrorister? Säkert inte så stor. Det beror nog bara på vem man frågar) – kom upp på hennes gård och hotade. Vissa kallar det demokrati när alla tillåts göra vad de vill. 

Det var dagens andra smocka, men jag steg upp, tog en kopp kaffe med en ordentlig skvätt komjölk. Det lär väl ha varit några nyheter om Dramaten också. Jag kanske är dålig på att söka på nätet, men jag hittar inte vad renoveringarna kostar. Men det är klart. Spelar roll. Enligt en del får kultur kosta hur mycket som helst. Hoppas bara att de i stambytet lyckas spola ut gamla hierarkier. Som tydligen har suttit hur länge som helst i väggarna där en del stjärnglänsande skådisar har gjort skådespelaryrket till ett helvete för vissa.

Efter Dramatendramatiken kom nyheten som blev en verklig KO. 

Stockholm vill arrangera OS 2026 tillsammans med nån ort i Estland, Falun och Åre.

Amanda Lind, miljöpartistisk idrottsminister trodde i Ekot att det skulle bli en bra affär för Sverige. Det lär väl knappast göra nån nytta för mig, utan jag ställer mig bara frågande till hur skidskyttestadion i Östersund kunde lämnas så totalt utanför planerna.   

Nä, vissa dagar skulle man bara dra täcket över skallen och somna om.

PS. Nästa måndag är det annandag påsk och så slipper ni en helsida ed en sur gubbe. Glad Påsk, förresten

Annons