Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kåseri Per Orvegård: Trumps tvål var knappast värd 30 000

Det här lär väl nästan vara tjänstefel, men ni som är ute efter mer skrämmande och alarmistiska texter om det där viruset som jag inte ens tänker nämna får leta i nån annan tidning. Det verkar gå 50 dysterkvistar på ett dussin.

OK, klart man ska vara orolig, men jag tror inte att vi mår bra av att i varje artikel påminnas om det elände vi gemensamt genomlider. 

Istället ska jag berätta om ett loppisfynd jag gjorde för ett tag sedan, men det var först nu jag packade upp grejerna.

En kam, en tandborste, tvål, duschkräm, nån insmorning för kroppen. Ja, necessären var fullpackad av bra-att-ha-grejer.

Tvålar och duschkrämer har man ju sett förr, men aldrig några från Hawaii, från Waikiki beach, från Donald Tumps hotell.

Det är klart att man plockar med sig lite souvenirer om man gästar Trumps hotell. Det gjorde jag när jag tillbringade en natt på hotell Älgen. Det hör liksom till att sno med sig lite schampo och sånt. Förmodligen vet hotellet om att gästerna beter sig så och har säkert fullt med ersättningsflaskor. 

Nog om själva stölden nu, men jag kan inte låta bli att nämna att om du är sugen på ett av de bättre rummen hos Trump och planerar att fira nyåret där får du hosta upp lite drygt 30 000 kronor för en natt.

Men wow, vilka grejer du kan sno med dig. Antagligen får du svårt att packa ner allt som du behöver ta med dig för att vistelsen ska gå jämnt upp. Den 65 tum stora platt-teven som hänger på väggen kan kanske vara svår att trycka ner i resväskan och du behöver nog också få plats med åtskilliga liter duschkräm för att hamna på plus. Men du kanske inte ska ha några ekonomiska ambitioner när du lägger dig i rummets king-size-bed. Har du inget roligare för dig utan tänker sova dig igenom natten och få dina åtta timmars skönhetssömn kanske du i alla fall ska tänka på att varje minut i sängen kostar dig 63 spänn.

Ja, och hur är det då när du, svettig under armarna, försökt smuggla igenom hotellreceptionen på väg hem? Jag börjar med Trumps kam. Alla kan ju se att presidenten är välkammad, inte tu tal om det. Men eftersom det är 20 år sedan jag drog en kam genom mina kvarvarande strån behövs det mer än Trump för att jag ska lockas.

Tandborsten var inget för mig, men eftersom man inte har råd att stanna på hotellet så länge att man får hål kan det kvitta.

Jag är inte så mycket för duschkrämer av olika slag. De brukar hinna rinna av innan de börjat verkar och därför blev jag glad när det gömde sig en riktig gubb-tvål längst ner i väskan. En sån där helt utan återfuktande ingredienser så man nästan känner sig torrare när man kliver ur duschen än när man stiger in. 

Och hur luktade den då, undrar ni kanske och här ska jag försöka förklara. Ni som på 1970-talet besökte en toalett på John Ericssonskolan i Östersund vet vad jag menar. På väggarna hängde såna där tvålkvarnar som man vred på och ner i handen rasade malen gul tvål. Den luktade knappast gott, men du kände dig oerhört ren efteråt. Så där naggigt torr och välskrubbad som efter en tvätt med lut. Och lukten ska vi inte ens prata om.

Nej tvålen kunde Trump gott behålla, men schampot var inte så dumt.

Men kanske inte värt 30 000 för en natt.