Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karusellen startar i Berg

/
  • The Relatives, från Rätan, är ett av tio lokala band som tävlar i Rockkarusellen.

Lars Winnerbäck och Louise Hoffsten är bara två av många artister som har inlett sina karriärer via Rockkarusellen.

Annons

Musiktävlingen i Studiefrämjandets regi är Sveriges största för oetablerade band. I helgen spelar drygt 500 av tävlingens totalt 593 artister samtidigt runt om i hela landet. Det gigantiska startskottet har fått namnet Katapulten. I Svenstavik finns tio lokala band på plats.

– Det är lite blandade genrer med allt från pop till tyngre rock. De mest etablerade banden är John Duva, från Åre, och The Relatives, från Rätan, berättar Tony Arnqvist på Studiefrämjandet.

Popgruppen Constitution ska försöka utstråla spelglädje på scenen.

– Vi spelade akustiskt förut, men nu kör vi med fullt band och eget material, säger Linus Lundström som sjunger, spelar gitarr och skriver låttexter.

Grundidén med Rockkarusellen är att ge banden en möjlighet att spela inför publik, men givetvis suktar alla efter en plats i riksfinalen i Uppsala i maj. Men först gäller det förstås att ta sig till länsfinalen i slutet av april. Slutgiltigt datum är inte spikat.

– Fem band kommer att utses till länsfinalen och de vinner också olika priser i form av studietid, marknadsföring och ytterligare spelningar, säger Tony.

Den andra deltävlingen äger rum den 23 januari på Gamla bolaget i Östersund och den tredje på Folkets hus i Bräcke. Vid varje tillfälle samlar banden på sig både jurypoäng och publikröster.

– Det skulle vara jättekul att få en plats i finalen, men viktigast är att få spela så mycket som möjligt, säger Linus Lundström.

Mer läsning

Annons