Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärt jakttorn har många namn

/
  • ”Dansbanan” eller ”Bollplanen”, som jakttornet också kallas är funktionellt och rymligt, enligt Curt.
  • Curt HestnerInte för korvgrillning med för att hålla värmen. En eldstad är mysigt i jakttornet. Här på ”passet bortom grusgropen” sköt Curts dotters svärfar en älg i fjol.
  • Curt Hestner har jagat i 22 år och varit jaktledare i tio av dem. Ett femtiotal älgar har fallit offer för hans bössa. ”I början hade man en otrolig puls när man sköt en älg, men nu känns det inte så mycket”, säger han.

Kärt barn har som bekant många namn och talesättet verkar även gälla för jakttorn.

Annons

Jaktlaget Brunflo Östra har 45 älgpass på sin skogshalva bortanför Bodal, och alla har de sina igenkänningstecken och smeknamn. Curt Hestner guidar till tre torn, som är designade på tre lite olika sätt.

”Dansbanan, eller ”Bollplanen”, som det också kallas, står ganska nära vägen på ett kalhygge. Det är byggt i takplåt och har utsikt åt två håll. Golvet är ljusblått och kommer från Curts gamla villastaket.

– Det är bra för att det är rymligt och plåten fungerar som vindskydd. Dessutom finns här en eldstad för att få lite värme, säger Curt.

”Anteloken”, byggdes av Sten och Bengt Helläng för två år sedan. Den som sitter och väntar på älgen kan glädja sig åt väggar med tjusig snickarglädje och ett tak som skyddar mot regn och rusk. Det enda problemet är att skogen runtomkring har vuxit upp så mycket så att den börjar skymma sikten.

Annat är det med ”Passet bortom grusgropen”, som är fyra meter högt och har en vidunderlig utsikt över tallarna.

– Det är sikt åt alla håll. Man kan få syn på allt möjligt om man har tur. En björn skymtades för två veckor sedan.

Annons