Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärnfull centersaga om förnybar energi

Centern vill inte ha kärnkraft. Det vill (M), (KD) och särskilt (FP). (C) vill ha storsatsning på förnybara energislag och energihushållning. Men det vill inte (M), (KD) och i synnerhet inte (FP).

Kamraterna tycker mer om kärnkraft, så dom har sagt att om dom inte får bygga ut den, så ska det fanimej inte satsas på något förnybart heller, då är dom hellre utan ström. Så (C) har lyckats rädda en satsning på förnybar energi genom att gå med på en rejäl utbyggnad av kärnkraften. I själva verket en fördubbling av kapaciteten och en förlängning av kärnkraften med sådär sjutti-åtti år, vilket nog kan bli lite svårt att kombinera med både hushållning och utbyggnad av bioenergi och annat. I gengäld har kamraterna lovat att (C) ska få sin storsatsning på förnybar energi.

(C) har tänkt att det nog ändå inte blir nån ny kärnkraft, eftersom dom har sagt till kamraterna att staten inte ska bidra med en enda krona till nya reaktorer. Och eftersom alla vet att det inte går att bygga ny kärnkraft utan att staten subventionerar den så ska det nog inte bli nån utbyggnad av kärnkraften.

Fast , tänker då en del centerpartister, om det ändå inte blir så att våra kamrater när allt kommer omkring kommer att låta staten garantera hela härligheten. Vi vet ju hur sugna dom är på att snurra igång nya reaktorer.

Så en centerpartist beslöt sej för att vägra rösta för lagen om utbyggnad av kärnkraften om man inte samtidigt skriver en ny lag som förbjuder kamraterna att satsa skattepengar på att bygga kärnkraft fast alla vet att utan skattepengar blir det inget.

Tur för kamraterna att inte alla centerpartister är så okamratliga.

Kamrat C

J Centern har lyckats rädda en satsning på förnybar energi genom att gå med på en rejäl utbyggnad av kärnkraften.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel