Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karnevalstämning på Bygget med Timbuktu och Damn

/

Annons

Premiären för säsongens första Byggetkväll började lugnt och eskalerade sen snabbt till en kväll där Timbuktu och Damn stod för katalyserandet av festens riktiga kickstart.

Jason Diakité har en förmåga att få den svenska stelheten att försvinna ut i kylan och ersättas med en sydamerikansk värme där den skånska dialekten rappt kastar ur sig låt efter låt som får publiken att totalt gå igång.

Stämningen var hög när blandningen av gammalt och nytt levererades utan neddragande mellansnack. Till ”alla vill till himlen” blev känslan nästan karnevalsartad med trumpeterna och rytmen som drog tankarna till salsa. Sedan följde ett antal av de gladaste timmarna och skönaste känslan jag med flera någonsin upplevt på Bygget.

Sällan har Åres nattliv känts så skönt opretentiöst och lätt att njuta av. Locals uppblandat med vinterns säsongare dansade jämte med de få turister som tagit sig upp till byn såhär innan jul på de tre dansgolven. Alla var där för att ha trevligt och trevligt var precis vad man hade. Enklast kan det kanske beskrivas som en hemmafest i nattklubbsmiljö.

Bygget verkar som vanligt ha lyckats med att ha kanske Åres bästa personal och det gör ju inte saken på något sätt sämre. Så när klockan slog två var det fler än jag som blinkade förvånat och undrade hur så många timmar förflutit förbi. För så är det när man har roligt. Säsongens första besök på Max med armbågarna vilandes bland pommes och hamburgerpapper känns på något vis alltid lika hemtrevligt efter månader av uppehåll. Det är helt enkelt som att komma hem.

Känslan som slog i alla fall mig och mitt sällskap när vi knallade hemåt i vinternatten efter kvällen premiär var att detta nog kommer bli en bra säsong. Det låg i luften. En bra säsong.

Annons