Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlssons Örebro vill skrälla mot jämtlandspolarna

Carlstad Crusaders, med fyra tidigare ex–republikaner i truppen, är storfavoriter att ta ett fjärde raka SM–guld. På andra sidan står Örebro Black Knights, som skrällvann i semin och som nu vill upprepa den bedriften.

– Vi har en tuff uppgift framför oss, konstaterar Örebros jämte Oskar Karlsson.

När SM-finalen i amerikansk fotboll flyttar in på nybyggda Tele2 Arena i Stockholm på lördag finns fyra spelare med bakgrund i Jamtland Republicans med i laguppställningarna hos finallagen Carlstad Crusaders och Örebro Black Knights. Fredrik Isaksson, Thomas Falkelind och Johan Björn finns med för storfavoriterna och regerande mästarna Carlstad (även Olof Flemström tillhör laget men är skadad). På Örebros defensiva linje står deras förre lagkamrat från jämtlandstiden, Oskar Karlsson:

– Det ska bli sjukt kul. Det kommer att bli en riktigt hård match. Carlstad är storfavoriter, men det känns som att vi har hittat formen, och vi har varit bäst när det gällt, säger Oskar Karlsson, och syftar på semifinalen där laget slog ut seriesegrarna Tyresö efter övertid – Tyresös första hemmaförlust på tre år.

Nu ställs han alltså mot några av jämtlandspolarna – i SM-finalen. Men något "trash-talk" före matchen har det inte varit frågan om.

– Det är mycket locket på faktiskt. Men det är alltid kul att möta dem. De flesta lirade jag ju med i U19 när vi gick till final. Det är det som gör det så kul att vi alla har hamnat i högsta serien nu, men i olika lag.

En potentiell matchvinnare för Carlstad är just Fredrik Isaksson. En av landets främsta wide receivers, som sprang hem hela sex touchdowns i semifinalen mot Uppsala som slutade med den smått osannolika poängställningen 81–57.

– Min uppgift blir att sätta press på Anders (Hermodsson, quarterback i Carlstad) som ska passa bollen till Fredrik. De var fantastiska mot Uppsala och det var sjukt imponerande, så vi har en tuff uppgift framför oss, menar Oskar Karlsson.

– Men å andra sidan är vi totala underdogs. Många experter säger att Carlstad inte ens behöver ta med sig bucklan upp till Stockholm. Men för oss är det bara att gå in och köra.