Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärleksvecka på Torvallaskolan

Under temat "Det handlar om kärlek - kärleken är fri?" får eleverna på Torvallaskolan lära sig mer om sina rättigheter enligt FN:s barnkonvention.

Kärlekstemat pågår hela veckan där eleverna ska få lära sig om Barnkonventionen där syftet är att synliggöra barns och ungas rätt till ett liv fritt från våld, hot och övergrepp och ge kunskaper om vart och till vilka man vänder sig för att få hjälp om det behövs.

– I måndags var polisen, socialtjänsten, Centrum mot våld och Trappan hit och informerade, och de är tillsammans del i det här projektet, säger Desirée Wahlström, projektledare Rädda Barnen.

Samtidigt finns även en utställning i skolan som tar upp barnens rättigheter och under tisdagen anordnades en tipspromenad och temaarbete i bildsalen.

– VI behöver prata om det här. Det finns också ett ökat osynligt våld där vuxna kränker sina barn och barnen tar efter deras beteende. Våldet har många ansikten, säger Desirée Wahlström som även sett denna ökning i sitt arbete som kurator.

I bildsalen har 14-åriga Magdalena Mixter Schönningsson gjort en teckning föreställande två blommor där en blomma växer sig stark mot en blå himmel medan den andra slokar och har taggar.

– Man kan överföra det till människor också. När människor får kärlek så blir vi lyckliga och glada. Utan kärlek blir vi ledsna och arga, säger hon.