Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärleksfesten tar form

Det kungliga bröllopet ska firas rejält i Stockholm. Med Love-festivalen vill Stockholms stad under två veckor bjuda in Sverige och världen till en kärleksfest. Men de stora artistnamnen lyser med sin frånvaro.

Vid en presskonferens på torsdagen presenterades ett smakprov ur programmet för festivalen Love Stockholm 2010.

– Jag har känt ett stort gensvar och en nyfikenhet från stockholmarna ända sedan vi presenterade planerna på en fest. Jag är övertygad om att det här är precis vad de boende i staden vill att vi ska göra, säger finansborgarrådet Sten Nordin.

Temat för den fest som Sten Nordin tillsammans med stadsdirektören Irene Svenonius, kulturdirektören Berit Svedberg och projektledaren Roger Ticolau presenterade är inte helt oväntat kärlek. Ett tema som med start på nationaldagen och under två veckor framåt kommer att ta sig i uttryck genom uppträdanden och aktiviteter över hela Stockholm.

Bland affischnamnen finns den brittiska sångerskan Paloma Faith, som albumdebuterade förra året med ”Do you want the truth or something beautiful”, och svenska rockbandet Takida. I övrigt var det glest med kända namn i festivalprogrammet. Berit Svedberg som är ansvarig för festen försäkrar dock att det inte funnits någon motvilja från artister att förknippas med det kungliga bröllopet.

– Tvärtom, vi har fått förfrågningar från artister som vill ställa upp. De stora scenerna kommer att vara programlagda flera timmar varje kväll så det här är än så länge bara ett axplock av de artister som vi kommer att få se, säger hon.

Tanken är att det ska vara en festival för hela familjen. Kungliga Operan sjunger om kärlek på en miniturné i ytterstaden, den australiensiska performancegruppen Strange Fruit ger under flera kvällar en föreställning på höga, vajande stolpar och teatergrupper uppträder runtom i staden.

I Farsta, Vällingby, Kista och Skärholmen ordnas festligheter med artister från Melodifestivalen och ”Idol”. Turnerande rappare kommer också att utmana lokala rappare till battle på temat kärlek.

Fotnot: Hela programmet finns på: www.love2010.se