Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärleken till snowboardåkning

Stitch N Stones är ett livsstilsmärke som drivs av Emma Ruzicka och Anna Nilsson sedan 2010.

Vad gör ni?

– Vi designar och producerar accessoarer och kläder med fokus på detaljer.

Varför?

– För att ge kunden ett alternativ med stora valmöjligheter och hållbarhetstänk. Kunden ska känna sig unik och samtidigt visa tillhörighet med sina produkter från oss och visa att det är viktigt med lokal produktion, återanvända material och att undvika överproduktion.

Varför har ni valt att vara verksamma i Jämtland?

– Stitch N Stones grundar sig i inspiration från subkulturer och kärlek till snowboardåkning. Åre och Jämtland är därför en naturlig plats att driva varumärket från.

Hur tänker ni kring hållbar design?

– Mode, liksom andra moderna industrier, passerar många händer innan det når slutkonsumenten. Att återanvända material, producera efter förorder samt inte hålla stora lager är vårt sätt att bidra till ett mer hållbart alternativ inom mode- och sportvärlden.

Hur uppfattar ni den kreativa miljön i länet?

– Som en plats där medvetna människor samlas, människor som lägger fokus på hållbarhetstänk. En utgångspunkt är att många sätter sina intressen i första hand. Att kunna vara ute på fjället när man vill kräver att man skapar egna jobbmöjligheter och för att klara det måste man vara kreativ och kämpa för att få igenom det man brinner för.

Vad är era planer för framtiden?

– Vår vision är att i framtiden i ännu större utsträckning arbeta med ecovänliga material, vintage och deadstock fabrics (material som inte används och som ska slängas).

Kristina Ernehed