Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärleken är störst

Svar till "Öppet för bigami?" i LT 21 augusti.

Jag är imponerad hur du lyckats hålla dig kvar på 1800-talet så här länge. Vi andra förstod för länge sedan att barns trygghet inte beror på om hens föräldrar är straighta eller gifta.

Det kan komma som en överraskning för dig att barns trygghet grundas i dess föräldrars/vuxnas kärlek och respekt för varandra och de barn de lever med. Detta är grundpelare som tyvärr inte kommer på beställning vare sig med kärnfamiljer och/eller äktenskap.

Om du lyfter blicken och ger dig ut i den vanliga världen. Lär känna familjer av alla konstellationer så kommer du också se hur många härliga och trygga barn som inte lever i kärnfamiljer. Om dessa vuxna sedan råkar vara gifta, så har det inget med barnets trygghet att göra.

Vad händer i er värld, om en förälder i ett straight äktenskap går bort? Ska då den överlevande fråntas barnet? Eller kommer ni införa tvångsgifte?

Med tanke på att du företräder ett kristet parti, är det både skrämmande och skrattretande att du inte kan din Bibel bättre. Ingenstans i den finns det sagt att den kristna tron är emot bigami. Bibeln har tolkningsbara texter, men absolut inget förbud. Monogami är en västerländsk kultur och moral.

Personligen förkastar jag bi/polygami, men detta av helt andra orsaker, grundade på jämlikhet. Du ska få ett starkt kristet ledord på din väg: "Kärleken är störst"

Sol Sefastsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel