Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kärlek, mångfald och respekt”

/
  • För Maria M Broman, Julia Svensson, Andreas Ekeroot och Linda Åkergren var det en självklarhet att gå med  i prideparaden.”Det ska inte spela någon roll vem man älskar. Kärlek har inget med kön att göra”, säger Linda.
  • ”Det är superviktigt att gå med i tåget, det handlar om allas lika värde och respekt”, säger Karin och Rolf Stugholm, som bar en skylt med texten ”Stolta föräldrar”. Andra paroller var ”Kärlek, mångfald och respekt” och ”Stolta vänner”.
  • ”Käran från Krokom”, Jessika Svensson, Anita Ekermann och Lindalo, hade tidigare under dagen haft en workshop där deltagarna fick lära sig att bli fulländade dragkings. ”Det är kul att vända på könsroller och leka med smink och ta pltas-attityder, säger Jessika, som också poängterade att leken inte bara är på skoj. Det finns mycket allvar bakom den. Alla tre skulle fortsätta festivalfirandet på stråket. ”Jag tänkte spana in Jämtlandsstårschorna”, säger Anita, som egentligen hör hemma i södra Sverige, med ett leende.
  • Hanna Eriksson tycker att utvecklingen för hbt-personer går framåt i Jämtland, men att östersundarna fortfarande är ganska trångsynta. ”Jag är stolt över mina mödrar och för att jag är bisexuell”, säger hon.
  • Makarna Aderman, Malin och Adrian, bor i Uppsala men kommer oftast hem till rötterna i Östersund när det vankas Yra.”Just nu är vi här för att visa vårt stöd för hbt-rörelsen”, säger Malin.

Musiken dunkade och regnbågskonfettin regnade över alla som ville visa sitt stöd för en kärlek utan fördomar. Mångfald och respekt var ledorden i Yran Pride.

Annons
Annons