Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl-Olof Persson

Karl-Olof Persson, Holmsund, Havsnäs, Alanäs församling, har avlidit 87 år gammal.

Han föddes och växte upp på den gård, som hans farfar byggt på Holmsund. Karl-Olof föddes som andra barnet i en syskonskara på tre.

Ungdomsåren präglades av arbetet på föräldragården, som han senare kom att överta och bruka så länge krafterna räckte. Han var även under dessa år verksam i De ungas förbund och senare inom EFS.

Efter fortsättningsskolan gjorde Karl-Olof 1945–46 rekryten på F4 vid signal och väderstyrkan. Sedan följde utbildning på Torsta 1946-47, och därefter elteknisk utbildning vid Kristinehamns Praktiska skola. Han arbetade även med guldprospektering åt Boliden under några somrar. När utbildningen var fullgjord fick han arbete vid kraftverksbygget i Storfinnforsen och sedan vid Ramsele kraftverksbygge.

Sedan i början av 1950-talet, fick Karl-Olof anställning hos Graningeverken som montör, med placering först i Gubbhögen och sedan i Strömsund. Han blev sedan detta bolag trogen ända till sin pensionering. På 60-talet hade han avancerat till planerare av projekt inom linjebyggnad. Ett yrke som han verkligen behärskade med sin noggrannhet och sitt omvittnade yrkeskunnande. 

Karl-Olof gifte sig 1962 med Siv Hansson, som kom att bli hans livskamrat och vän för resten av livet. Med sig in i boet hade hon två barn, Tony och Elisabeth. Dessa tog han hand om och fostrade som sina egna. Sonen Jan föddes 1963 och det nybyggda moderna huset stod klart vårvintern 1964. Ytterligare två söner föddes, Mats 1965 och Lars 1969. Karl-Olofs intresse var förutom sitt arbete, framförallt familjen och brukandet av den egna gården. Han var snäll och omtänksam, och ställde alltid upp när någon behövde hjälp av något slag.

Han sörjs närmast av hustrun Siv, barnen, barnbarnen och barnbarnsbarnen, samt brodern Bertil och övrig släkt och av många vänner.

Vi är tacksamma för alla år av Karl-Olofs kärlek, arbete och hängivenhet till och för oss alla. Vila i frid!

Familjen