Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl-Ivan Hermansson

Karl-Ivan föddes 1944 i Lugnvik, Risbäck, som tredje barnet i en syskonskara av fyra. Han växte upp i Rajastrand, Dorotea kommun.

Karl-Ivan började tidigt arbeta i skogen tillsammans med sin far. Senare fick han anställning som linjemontör och så småningom som bergarbetare på kraftverksbyggen runt om i Sverige. I samband med kraftverksbygget i Olden flyttade familjen till Offerdal där han bodde resten av sitt liv. I Rajastrand byggde han, tillsammans med sin far, paradiset i form av en sportstuga vid sjön Lillrajan. Där tillbringade han all ledig tid, sommar som vinter.

Vid 19 års ålder träffade han Ethel som blev hans livskamrat. Första barnet, Elinor, föddes 1966 och Magnus kom 1971. Lillasyster Linda föddes 1979.

Många var vi som fick ta del av pappas underfundiga humor och stora värme i olika sammanhang. Karl-Ivan älskade att vistas i naturen och var intresserad av både jakt och fiske i alla dess former. När pappa var pigg och frisk gjorde han ofta längre fisketurer både sommar och vintern, gärna till Valvtjärn eller Saxvattnet. De senaste åren blev Dabbsjön favoritstället där pappa och mamma tillbringade många fina dagar tillsammans. Skoterturer och fisketurer med familj och vänner var något han uppskattade mycket. Karl-Ivan var också en stor djurvän, han spenderade mycket tid på att betrakta och uppleva djur och natur.

Stugan i Rajastrand har blivit ett smultronställe för oss alla i familjen. Där har vi tillbringat många lediga stunder tillsammans. Påsken kom att bli den absoluta höjdpunkten med Rajarycket som årlig tradition. Pappa ställde alltid upp för sina barn och alla kära barnbarn, framförallt inom idrott eftersom han hade ett stort intresse för all sport. Dessutom älskade han att dela med sig av sina kunskaper om naturen, jakt och fiske. Han var en social person som gillade att prata med folk och knyta kontakt med nya vänner, till exempel nya fiskarkompisar. Pappa hade stor empati för andra människor och var mån om att hålla kontakt med nära och kära dagligen.

Karl-Ivan såg mycket fram emot kommande OS och vårvintern i paradiset i Raja. Med den nya skotern skulle pappa och mamma som vanligt göra fina fisketurer. Raja och livet blir aldrig detsamma utan honom.

Pappa lämnar ett stort tomrum efter sig, men vi bevarar alla fina minnen i våra hjärtan.

Elinor, Magnus och Linda