Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl-Gustav Hörnfeldt

/

Karl-Gustav Hörnfeldt - K-G kallad - har avlidit och lämnat ett stort tomrum efter sig inom vänkretsen.

Annons

Han var en synnerligen vänlig och försynt person. Omtyckt av alla han kom i kontakt med och mycket vänfast. En glädjespridare, som alltid hade en trevlig historia på lager, där hans underfundiga humor kom till sin rätt.

En betydande del av sin barn- och ungdomstid tillbringade han i Lövberga, där hans far var folkskollärare. Där minns man fortfarande honom för hans begåvade insatser i lokalrevyerna och som duktig fotbollsspelare.

Han provade på lite olika yrken – bland annat ett par år inom Utlänningskommissionen I Stockholm innan han slutligen bestämde sig för att bli lärare. År 1952 blev han färdig folkskollärare. Han var då 32 år. Sin första tjänst fick han i Fåssjödal, där han träffade Ive, som kom att bli hans livskamrat. K-G och Ive – ett sammansvetsat par och ett begrepp bland vännerna. Så lyckliga de var, då dottern Lena föddes.

Så småningom utbildade K-G sig till yrkesvalslärare och tjänstgjorde i den befattningen först många år på Brunflo kastalskola och sedan på högstadiet i Valla. Han var mycket omtyckt av sina elever!

1964 blev han medlem i Brunflo Lions Club. Dess syften stämde väl med K-G:s kynne: ”Att genom aktiva insatser bidra till en positiv samhällsutveckling och samförstånd mellan jordens folk”. Med stort engagemang och hängivelse verkade han i Lions anda på alla nivåer lokalt och regionalt. Han besökte under sin tid som Guvernör flera Conventions. Alltid tillsammans med sin hustru Ive, också hon verksam inom Lions. K-G hade 45 år med 100 procents närvaro vid Lions månadsmöten.

I unga år drabbades han av polio, vilket gjorde honom handikappad, speciellt de sista åren. Han klagade aldrig, trots att benen inte bar på slutet. Han förde ett rikt intellektuellt liv. Var synnerligen beläst och intresserad av litteratur. Att få sitta och samtala med honom var en ynnest. Han blev 90 år.

Vi är alla så tacksamma över att ha fått vara hans vän!

Vännerna genom S-O

Mer läsning

Annons