Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl Georg Persson

Vår far avled lugnt och stilla den 8 november.

En kraftkarl fick till slut nå den sista vilan. Det var med sorgset hjärta vi tog ett sista farväl, samtidigt som det gav oss ett inre lugn att se honom ligga där så rofylld.

Samtidigt med den sorg vi bär så väcks många fina minnen av vår far till liv. Vi har haft förmånen att få växa upp med far och mor på vår gård i Björkvattnet. En plats som vi alltid återvänder till som vuxna. Vi har jämt känt oss varmt välkomna vid våra besök.  Far såg alltid till att gården var välskött och alla gräsmattor klippta när vi kom. Han menade att vi inte skulle behöva jobba när vi var på besök utan i stället få koppla av och umgås. Var vi där vintertid så klev han alltid upp tidigt och såg till att vägen var skottad och bilarna rena från snö innan vi skulle åka.

Far älskade att sköta om sin skog, något som han gjorde med den äran fram till sin sjukdom. Även om han inte hade samma ork sista åren så gjorda han nästan dagligen ett arbetspass i skogen. Att arbeta hårt och fysiskt fick honom att må bra.

Även om far själv inte spelade något instrument så stöttade han oss i vår iver att få musicera. Han köpte instrument åt oss och skjutsade oss på träningar och spelningar innan vi själva hade uppnått körkortsåldern. Far gillade dansmusik och vi har alla fått uppleva glädjen av att se far och mor dansa till vår musik.

De sista åren blev tuffa och far var tydligt märkt av sin sjukdom. Han kämpade dock väl och vi unnar nu honom lugn och ro.

Östen, Joel och Göran med familjer