Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl-Evert Ogebrandt, Lövsta, Gällö, 63 år

Vår pappa, Karl-Evert "Ogis" Ogebrandt, Lövsta, Gällö har avlidit i en ålder av 63 år.

Han föddes på Rödön. Efter ett att ha bott både i Stugun och Gällö bosatte sig familjen i Grimnäs. Evert, som han mestadels kallades inom familjen, var tillsammans med sin tvillingsyster äldst av fyra syskon.

Efter avslutad skolgång i Gällö började han arbeta och ganska snart fastnade han för ventilationsbranschen, först som montör sedan som arbetsledare och projektledare. Under ett antal år drev han tillsammans med två kompanjoner företaget Z-Ventilation. Företaget såldes efter några år och vid sin bortgång var han anställd vid Rörteknik Energi - YZ Rör och ventilation. Efter många år i branschen hade han skaffat sig en gedigen kunskap och ett brett nätverk med många goda kontakter och det var där var han Ogis med alla.

Pappa träffade i unga år Barbro och de bosatte sig i Brunflo där Fredrik och Henrik föddes. De flyttade till Lövsta 1983 och de var då i full färd med att renovera den gård som skulle bli vårt hem. Familjen utökades 1987 då Ida föddes. Under ett antal år hade familjen en jordbruksverksamhet i form av uppfödning av köttdjur.

Efter flytten till Lövsta tog pappa jägarexamen och började jaga älg. Det var ett intresse som växte och efter några år som passkytt skaffade han hund och jakten blev därmed en dimension rikare. Jakten var ett stort intresse som han ägnade mycket tid åt och samvaron med jaktkamraterna värdesatte han högt. Han deltog också i byns föreningsliv och ställde gärna upp vid olika aktiviteter.

2001 gick mamma och pappa skilda vägar. Pappa bodde kvar i Lövsta och han trivdes med tillvaron hemma på gården. 2010 berikades livet när barnbarnet Alva föddes och han blev farfar.

Vi minns pappa med värme och glädje. Saknaden, när ingen öppnar barndomshemmets dörr, är stor.

Barnen