Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl-Erik Kristoffersson

/

Karl-Eriks intresse för åkeriverksamhet startade tidigt.

Annons

Som 16-åring började han som hjälplastare åt Johan Engström och Olle Möller, som körde till mejerierna runt om i bygden. Tio år senare startade Karl-Erik eget åkeri med en gammal Dodgelastbil, då i första hand för att köra mjölk men vid den tiden hade man en samhällsfunktion och fick uträtta alla möjliga ärenden på stan för bönderna. Man fick hämta ut medicin och handla på systembolaget, skaffa klänning åt fruarna och nya skor till barna.

I takt med att åkeriet växte så införskaffades flera fordon som Karl-Erik själv byggde om för att anpassa till olika ändamål.

Karl-Erik kände mycket folk på bygden och uppskattade tiden då det fortfarande fanns tid att byta några ord morgon och kväll vid mjölkbryggorna och kanske komma in på en kopp kaffe.

I början på 90-talet tog sönerna Pelle, Ronny och Sasse över åkeriverksamheten och Karl-Erik kunde börja ägna mera tid åt sina andra stora intressen som snickerier, hästar och trav.

Karl-Erik var en glad och snäll person som hela tiden följde sina söner och barnbarn och deras åkeriverksamhet och han miste aldrig sin nyfikenhet för vad nytt som var på gång.

Karl-Erik bodde hela tiden kvar på hemgården i Måläng och där fick han också tillbringa sina sista dagar.

Mer läsning

Annons