Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl Ericsson

/

N’ Karl föddes i Per-Ers, Västnor, den 8 februari 1923.

Annons

Där växte han upp på familjegården som han 1948 övertog tillsammans med sin älskade fru Elin. De fick fyra barn. Under vintervardagarna skötte Elin gården medan Karl jobbade borta i skogen för att sedan komma hem under helgen. Lördagarna ägnades åt hökörning och till att lägg ta kas’n.

Redan som 18-åring började Karl sjunga i Ovikens manskör. Där var han aktiv sångare tills han fyllde 80 år. För alla basar, nya som gamla, gav Karl trygghet då han kunde alla sina stämmor som ett rinnande vatten. Teater och skådespel var också någonting han tyckte om och han medverkade i ett flertal revyer och bygdespel. Sångerna från revyerna följde honom genom hela livet och han sjöng dem gärna för alla som ville lyssna. På många kalas var han en uppskattad och önskad solist. Själv ville han också gärna att hela familjen sjöng tillsammans.

Hans starka stämma och rappa tunga kom även väl till pass under den långa karriären som auktionist. Han tog sig gärna en svängom med sin fru, helst en gammeldans. Karl och Elin imponerade på många, bland annat med en ovanlig variant av hambo. Varje höst var han i bärskog och plockade allrahelst mylta, men han försåg även sina barn och barnbarn med röda och svarta vinbär. När bärsäsongen var slut tog sedan älgjakten i Börtnan vid. Som pensionär fyllde han sina dagar med korsordslösande, boulespel, kortspel och stavgång. Sport på tv följde han också gärna.

Till sin stora glädje fick Karl också möjlighet att resa till flera platser i främmande länder som han dittills bara läst och hört om. Vår Karl tog sig gärna en och annan lur på kökssoffan eller köksgolvet. Men då barnbarn eller barnbarnsbarn dök upp möttes vi alltid med ett leende på läpparna och ett skämtsamt, kärleksfullt smeknamn. För oss barn har pappa genom alla år funnits till hands och många och fina är de minnen som nu följer med oss alla.

Mer läsning

Annons