Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Skoglund

/

Vår älskade Karin Skoglund, Karlslund, Östersund, har hastigt lämnat oss i en ålder av 73 år.

Annons

Karin föddes 1936 i Strömsund, där hon växte upp med sina föräldrar John och Anna, samt syskonen Anna-Britt, Ruth, Nils och Gunnar. Sedermera flyttade Karin till Östersund där hon avlade studentexamen. Under påföljande juridikstudier i Uppsala träffade hon H-T som hon gifte sig med år 1962. Yrkeslivet förde dem båda till Karlstad och sedan tillbaka till Östersund 1966. I Östersund arbetade Karin som förste länsassessor vid länsstyrelsen och från 1979 till 2004 som rådman vid länsrätten. Under tjänstledigheter var Karin dessutom skattedirektör och chef för besvärsenheten vid Länsskattemyndigheten i Jämtlands län, och tjänstgjorde som rådman vid länsrätterna i Västmanland och Västernorrland.

Karin var en färgstark, modig och energisk person som genom hela sitt yrkesliv och sitt sociala engagemang höll hårt på principer och jämställdhet. Hon var oerhört socialt och ideellt engagerad. Utöver politiska uppdrag i kyrkofullmäktige i Östersunds kommun och landstingsfullmäktige i Jämtlands län hade hon ordförandeposter och styrelseuppdrag i ett flertal ideella organisationer. Bland annat var hon president i Östersund rotaryklubb samt ordförande inom Föreningen Östersundsstudenter och Östersunds konstklubb. Konsten var något som Karin brann särskilt för, vilket präglade hela hennes person. År 1994 tilldelades hon Östersunds kommuns kulturpris, efter att ha bidragit till den konstnärliga utsmyckningen av staden. Som pensionär fortsatte hon sitt ideella arbete, bland annat som distriktsordförande inom SPF Jämtland, där hennes målsättning varit att på olika sätt verka för pensionärers bästa.

Familj och vänner spelade en mycket viktig roll i Karins liv. Hon var mycket generös som person och tyckte om att samla vänner och familj omkring sig på middagar, där hon var ett naturligt centrum för diskussioner som kunde handla om allt från idrott till konst och politik.

Karin och H-T fick tre barn tillsammans. De var gifta fram till år 1997, då H-T hastigt gick bort. Efter några tunga år träffade hon Karl Ove och de två har fram till hennes bortgång haft ett rikt och lyckligt liv tillsammans. Hon gladde sig mycket åt att få umgås med barn och barnbarn och den sista tiden särskilt åt att ytterligare barnbarn var på väg.

Vi är många som saknar Karin oerhört. Hon kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

Närmaste anhöriga är sambon Karl Ove Uddegård, dottern Ylva med maken Jonas och barnen Sofie och Amelie, sonen Fredrik med hustrun Martina och barnen Max och Emma, samt sonen Wille med hustru Emma och nyfödde sonen Ture.

Karins barn

Mer läsning

Annons