Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Persson

/

Karin Persson, född Paulsson, Vattviken, Hoverberg, har avlidit i en ålder av 84 år.

Annons

Hon föddes i Vattviken där hon växte upp som ett av tre syskon och fick redan som åttaåring lära sig att hjälpa till på gården, bland annat med mjölkningen.

I början av 50-talet gifte hon sig med Halvar Persson. Karin drabbades av svår sorg då maken dog 1956 och hon blev ensam med två barn, 4 och 6 år gamla. Hon drev sedan familjejordbruket tillsammans med brodern Ivar fram till pensioneringen. Han avled 2008.

Karin hade tidigare fått både brons- och silvermedalj för gårdens mjölk och 1981 var det dags för guldmedaljen efter 31 års prickfria mjölkleveranser. Det var meningen att hon skulle motta medaljen ur kungens hand, men hade inte tid att åka ända till Stockholm utan ceremonin skedde i Hudiksvall.

Karin var en gladlynt person som aldrig sa ett ont ord om någon annan och hon var nöjd och tillfreds med livet. Hon ömmade för både människor och djur och hennes gästfrihet var stor. Hon var duktig i matlagning och bakning och hjälpte också till med att baka och servera vid hembygdsgården. Dessutom var hon skicklig på olika handarbeten som att väva, sy och brodera. Karin tyckte om naturen och vistades gärna i skog och mark när tillfälle gavs. Hennes blommor ute och inne vittnade om hennes ”gröna fingrar”.

Karins allra största glädje var barnbarnen som hon hade förmånen att få umgås mycket med. Strax före sin bortgång fick hon veta att hon blivit mormorsmor.

Karin sörjs och saknas av sonen Per-Göran, dottern Karin med sambo Tommy, barnbarnen Rickard, Susanne och Elin med sambo Mikael och deras son Elis, brodern Olle med familj samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons