Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karin och hennes ”Vargen”-kockar ger ut en kokbok

Klassiska fjällanläggningen Vargen satsar ordentligt på sitt kök. Som ett led i detta ger ägarinnan Karin Lamberg ut en kokbok tillsammans med Vargens två kockar

Annons

Vargen, som ligger mitt på Vemdalsskalet, har lockat folk sedan början av 60-talet. Från och med september 2009 drivs anläggningen av Karin Lamberg, meriterad längdåkare som tävlat i både VM och OS. Det har bland annat inneburit en tydligare satsning på hälsa och friluftsliv. Där blir förstås maten ett viktigt inslag.

– Personligen har jag

alltid varit väldigt intresserad av mat. säger Karin Lamberg. Det är härligt att kunna överföra det till Vargen. Vårt kök värnar om rena smaker, lokala råvaror och egna recept.

Nu ger Vargen ut en egen kokbok. Den heter ”Mat och minnen från Vargen” – och är precis det.

Här finns recept på spännande rätter som renfilé med blåbärssås och hjortronparfait. Men också historiska tillbakablickar på Vargen i både text och bild.

– Jag ser kokboken som en inspirationskälla. Att laga mat handlar mycket om att våga prova, improvisera och göra egna varianter på recepten, menar Karin.

– Det är också roligt att kunna ge våra gäster chansen att känna smakerna från Vargen hemma i det egna köket.