Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karin Norell-Johansson

Karin Norell-Johansson, Sveg, har efter en längre tids sjukdom avlidit i sitt 84:e levnadsår.

Hon var född och uppväxt i Herrö, där hon var bosatt fram till 1997 då hon tillsammans med framlidne maken Sigvard flyttade till en lägenhet i Sveg.

Tidigt började hon arbeta i affär och var verksam inom Konsum på flera platser i de södra delarna av Härjedalen. Sedermera övertog hon Smeds affär i Herrö som hon efter en tid drev i egna lokaler fram till en bit in på 1960-talet. Därefter blev det en rad olika sysselsättningar och fram till pensioneringen arbetade hon som ekonomibiträde på Bäckedals folkhögskola.

Hon gifte sig 1947 med Sigvard Johansson och redan då fanns ett grundmurat intresse för idrotten som räckte livet ut. Till en början var det längdskidåkning, men sedan och så länge krafterna tillät var makarna hängivna orienteringssporten. Det blev genom åren DM-tecken i båda sporterna. Karin var också föreningsmänniska och genom åren var hon verksam inom en rad olika ideella föreningar. Hon sörjs och saknas närmast av sönerna Sven Egon och Mats, barnbarnet Tomas, Karin, syskon och syskonbarn samt en stor vänkrets.